Det här med bakning utan vetemjöl e så intressant. Ända fram till idag har bröden jag bakat smakat sådär ..... Idag provade jag ett recept jag trillat över på nätet. Jag kollar så många recept, tar screen shots, så jag vet aldrig vem jag ska tacka !!! Den som kom på detta recept ska ha en stor kram, jag kan nu äta
ciabatta, korvbröd eller pitabröd med ett o
samma recept !!!!
Detta recept kommer användas flitigt !!! Helt naturligt, fritt från E ämnen och glutenfritt !!!
Recpetet är tänkt till 8 st korvbröd eller mindre bullar. Jag rekommenderar att göra 6 st om ni ska baka pitabröd.
3 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 äggvitor
2 1/2 dl kokande vatten
Sätt ugnen på 175 C.
Blanda alla torra ingredienser. Häll i äggvitor och vispa. Häll ner det kokande vattnet o vispa snabbt.
Degen blir lite play doh aktig :)
Dela degen i antal delar ni önskar, lägg på bakplåtsklädd plåt och platta ut ganska rejält. De sväller i ugnen.
Grädda 45 - 50 min.
Näringsvärde per 8 bullar
132 kcal
4.8 g protein
5.3 g kolhydrater
9.8 g fett
Jag tyckte det lät mkt i kcal , vitt limpebröd ligger runt 100 kcal , men märk väl, detta har varken E ämnen eller konserveringsämnen. Bullarna går bra att frysa !!!!!
Gottit ~ Tack för receptet/Kram
SvaraRaderaHoppas det smakar ;)
SvaraRaderakramis